CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Κυριακή, Αυγούστου 24, 2008

Τι Λωζάνη......



2 Γέφυρες 2 πολιτι σμοί
Μια πρώτη άποψη από τα μέρη που τριγύρισα φετος. Αριστερά επάνω είναι μια από της Γέφυρες της Πράγας πάνω από τον Μολδάβα. Και δεξιά κάτω το περίφημο γεφύρι της Άρτας. Υπάρχουν όμορφα μέρη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μια από τις βασικές διάφορες που έχουμε, είναι ότι έξω αξιοποιούν τον φυσικό τους πλούτο, τα μνημεία τους, κ.λπ. Ενώ εμείς εδώ τα έχουμε στο φτύσιμο η για να ακριβολο γήσω στο κάψιμο. Επειδή είναι μια περίοδος που οι πιο πολλοί ανεβάζουν ταξιδιωτικές εντυπώσεις εγώ θα το κάνω αργότερα με όμορφες εικόνες και πολλές αναμνήσεις. Καλό χειμώνα να’ χουμε.









9 Επιβιβάστηκαν:

lena_zip είπε...

Έχεις δίκιο για τα μνημία μας...στο λέω εγώ που βλέπω το γεφύρι της Άρτας εδώ και 21 χρόνια. Αν είχαν μυαλό να τα αξιοποιήσουν και νατα αναδείξουν όλα θα ήταν καλύτερα. Στο εξωτερικό δεν έχω ταξιδέψει ακόμα. Στο μέλλον όμως. Η ζωή είναι μπροστά και όχι πίσω.

Ελευθερία Αραβανή είπε...

Εμείς έχουμε μάθει ότι με τον τουρισμό θα βγάλουμε χρήματα....γιατί να ασχολούμαστε με τα μνημεία μας?στο εξωτερικό όμως έχουν δώσει αξία στα πάντα..Θυμάμαι είχα βρεθεί στη Βερόνα, όπου είναι τουριστικό αξιοθέατο το σπίτι της Ιουλιέττας με είσοδο κλπ..και σκεφτόμουν το σπίτι του Σικελιανόυ, του Βαλαωρίτη, του Ρίτσου και τόσων άλλων γιατί μένουν κλειστά και μη επισκέψιμα?

Theogr ο κηπουρός είπε...

lena_zip και πάλι καλά κρατιέται. Έχω δει και χειρότερα. Να σου πω τι εκπληκτικά γλυκά φτιάχνει αυτό το μαγαζάκι δίπλα στην γέφυρα! Πρώτη φορά στη ζωή μου έφαγα γλυκό κουταλιού - γενικά δεν μου αρέσει- αλλά το πορτοκάλι το τσάκισα. Και να φανταστείς ότι το είχα πάρει για δώρο. Στείλε μας κανένα μόλις βρεις ευκαιρία.

Theogr ο κηπουρός είπε...

Ελευθερία Αραβανή για να έχουμε τουρισμό θα έπρεπε να τα προσέχουμε αλλά που. Εδώ καταστρέφουμε και καίμε τις φυσικές μας ομορφιές. Καλή εβδομάδα και σε σένα.

KitsosMitsos είπε...

Γέφυρες...Η σύνδεση του σήμερα και του χθες, η πορεία για κάπου αλλού...

Σταλαγματιά είπε...

Η Ελλάδα ξεχειλίζει από χρώματα, εικόνες, αρώματα.
Ζούμε σε μια από τις ομορφότερες χώρες που δυστυχώς
Όχι μόνο δεν αξιοποιούμε αλλά τείνουμε να εξαφανίσουμε
Ότι όμορφο υπάρχει γύρω μας.
Είναι ένα θέμα που με απασχολεί συχνά, ιδιαίτερα όταν επισκέπτομαι
Άλλα χώρες και βλέπω πόσο προσέχουν και αξιοποιούν τον πολιτισμό τους
Και όποιες ομορφιές έχουν.
Δεν είναι ότι δεν αναγνωρίζουμε την αξία της χώρας και του πολιτισμού μας άλλωστε
Αυτό θα θεωρηθεί τρελό αν συμβαίνει, απλά δεν κάνουμε σωστή επιλογή των όποιων
Κατά καιρούς παίρνουν τα ηνία αυτής της χώρας.

Ουφ!! Ατέλειωτο θέμα, γιαυτό βάζω τελεία.
Καλό χειμώνα σε όλους

seniorita είπε...

έχω επισκεφθεί την Πράγα,είναι πανέμορφη..και στην Ελλάδα όμως έχουμε πανέμορφα μέρη!μακάρι να τα εκμεταλλευόμασταν με τον τρόπο που τους αξίζει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Στην Άρτα πήγα σαν φιτήτρια για να ζωγραφίσουμε τοπία , πιστεύω οτι η Ελληνική ύπαιθρος δεν περιγράφεται και καμμία πόλη δεν έχει την ομορφιά της.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα απο Λεωνιδιο!